EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-търсените професии в Кюстендилско

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-търсените професии в Кюстендилско

mail17:05 | 07.11.2022прегледи 1048 коментарикоментари 0


Работодателите в Кюстендилско имат най-големи затруднения при намирането на работници и служители за професиите: "оперативен счетоводител", "касиер", "шивач", "строител", "търговски представител", "монтьор на транспортна техник", "работник по транспортна техника", "работник в горското стопанство", "асистент на лекар по дентална медицина", "здравен асистент", "заварчик" и "ресторантьор". Това показва направено проучване на Комисията по заетост в Кюстендил, резултатите от което са били обсъдени на онлайн заседание на постоянната Комисия по заетост към Областния съвет за развитие.

По-голямата част от работодателите, участвали в анкетата, са от секторите търговия, транспорт, хотелиерство и ресторантьорство. Проучването пък се е провело в периода 7 септември – 14 октомври 2022 г., съобщиха от областната администрация. Анкетата може да послужи като основа за определяне на по-нататъшни приоритети за развитие на пазара на труда и да се използва от Регионалното управление по образование при определяне на държавния план-прием, коментираха пред БТА участници в срещата.
    
Сред най-важните знания и умения, които работодателите считат, че трябва да притежава персоналът, според проучването са: умения за самоконтрол и дисциплина, за работа под напрежение, продуктивност, социални умения, креативност, както и практически знания и умения. Като най-важна компетентност, която трябва да притежава персоналът, са определени инициативността и предприемачеството.

/БТА/


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150