EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-скъпите нощувки са в Капри, Женева и Ню Йорк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-скъпите нощувки са в Капри, Женева и Ню Йорк

mail10:45 | 14.09.2010прегледи 856 коментарикоментари 0


Капри, Женева и Ню Йорк са местата с най-скъпи хотелски нощувки, сочи изследване, цитирано от Reuters.
Според проучването, проведено в световен мащаб, цените на хотелите са се повишили за първи път от три години на фона на съживяването на световната икономика.
Индексът на хотелските цени на сайта за хотелиерски услуги Hotels.com дава сигнали за възстановяване на пазара, въпреки че средните цени на хотелските стаи остават на ниските равнища, отчетени преди шест години.
"Отчитаме увеличаване на резервациите в цял свят", заяви говорителят на сайта Виктор Оуенс.
През второто тримесечие на 2010 г. цените са се повишили средно с около 2 на сто спрямо същия период на миналата година, което е първото покачване на показателя от края на 2007 година.
Индексът, който се съставя за седма година и обхваща близо 91 500 хотела в 15 750 дестинации, е нараснал с 1 процент в Европа и Карибския басейн, с 3 процента в Америка и е останал без промяна в Азия.
Цените на италианския остров Капри са нараснали със 7 процента, като по този начин островът става мястото с най-скъпи хотелски нощувки  и измества Монте Карло от първата позиция.
В Женева (и Швейцария като цяло) средната хотелска нощувка е поскъпнала с 8 процента до 254 долара, а Ню Йорк е мястото с най-скъпи хотели в САЩ, като цените в "Голямата ябълка" се повишили с 14 процента спрямо миналата година.
"Топ 10" в класацията се допълва от Дубровник, Венеция, Рио де Жанейро, Париж, Бали, Лондон и Москва.
Изследването показва, че някои от най-силните повишения на цените на хотелите са на места, свързани с важни събития като Кан, където се провежда международният кинофестивал, и индонезийския остров Бали, където се снима част от новия филм на Джулия Робъртс.
Цените на Бали са скочили с 57 процента, което е най-силното повишение на индекса.
Второто най-голямо поскъпване е отчетено в Кейптаун, който бе домакин на световното първенство по футбол. Цените там се повишиха с 53 процента до средно 180 долара за нощувка.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg