EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Най-продаваното злато у нас - 14 карата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-продаваното злато у нас - 14 карата

mail09:10 | 31.07.2020прегледи 763 коментарикоментари 0


Въпреки кризата, която според МВФ и Световната банка все още не е достигнала своя пик, продажбата на златни бижута и предмети в България не пада под досегашните си нива. А при достигната в края на миналата седмица рекордна цена на златото, се очаква повече българи да продадат своето злато. Най-продаваното злато в България са 14-каратови бижута (пръстени, обеци, гривни).

Броени дни след като цената на златото достигна рекордните нива от 1930 долара за унция на световните пазари и рекордния международен интерес към търговия със злато, за първи път у нас ще се появи и възможност българите не само да купуват, но и да продават златото си онлайн, споделиха финансови експерти от Tavex.

Изкупуването на инвестиционни златни предмети и златни изделия през интернет, което е в подготвителен процес, ще става посредством улеснен софтуер, а за доставка на златото ще се използва най-голямата куриерска фирма в България. Пратките ще се застраховат за абсолютна сигурност на потребителите, а цената онлайн няма да се различава от продажба на злато на място. Тази нова за България услуга ще даде възможост на десетки хиляди сънародници да вземат пари за своето злато. В малките населени места, продажбата на златни изделия и бижута е почти невъзможна, особенно предвид сегашната хуманитарна криза с COVID-19.

Очакванията са, че нарастващата икономическа несигурност, както и потенциална втора вълна на пандемията, ще тласне още по-повече хората да изберат златото като източник на финансова сигурност и доходност. В исторически план, по време на рецесеия пазарите на акции, облигации, както и недвижими имоти, скъпи придобивки като нова техника или движимо имущество, намаляват за сметка на обръщането на парите в златни монети. Причината е, че по време на кризи цената на златото расте.

От края на месец март, точно с глобализирането на пандемията на вируса COVID-19, цената на благородния метал плавно тръгна нагоре, за да стигне рекордните си нива в петък. Предишният най-голям връх в цената на златото беше през 2011-та година, когато се продаваше за 1923 долара за унция, макар и за много кратък период от време. Причината за скока е официалната информация, че икономическата криза породена от вируса ще бъде по-тежка от икономическия колапс породен от Втората световна война. Европа и САЩ показват изключително ниски икономически показатели, отрицателен ръст на БВП и това намаляване става все по-голямо с всеки месец според Световната Банка. 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4092