EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Най-перспективните руски градове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-перспективните руски градове

mail17:10 | 17.10.2019прегледи 649 коментарикоментари 0


Списание „Форбс“ класира градовете на Русия, с изключение на Москва, направили значителен скок в урбанизацията, културата и качеството на живот през последните десет години.

Първото място заема Нижни Новгород. Градът е домакин на много фестивали като „Alfa Future People“ и „Art Ravine“, които привличат хора от цялата страна, се казва в статията. Също на Нижни Новгород - за първи път извън Москва - беше присъдена наградата за иновации.

Следва го Санкт Петербург - центърът на алтернативната култура. Градът е сцена не само на културни събития, но и на социални проекти. В северната столица на всеки ъгъл има старинни магазини, независими стрийт-арт изкуства и пътуващи театри, в които се играят представления, получили „Златната маска“, отбелязва списанието.

Лидерската тройка затваря Казан. Градът е домакин на младежко архитектурно биенале и фестивал на режисурата „Занаят“, новаторска архитектура около големите езера града, и стартира програма за развитие на паркове и площади.

След първите три следват Екатеринбург (Уралско индустриално биенале и Център „Елцин“), Владивосток (Център за съвременно изкуство „Заря“) и Красноярск (Панаир на съвременното изкуство и книжовната култура).

В класацията попадат също и Тула (проект „Ясна поляна“ и градско пространство „Искра“), Ярославъл (проект „Текстил“), Кострома (арт-център „Станция“ и фабрика за съвременни приложни изкуства „Хлеб“) и Иркутск (комплексна регенерация на историческата среда и проект "Зимен университет").

Източник: БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1971