EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Най-надеждните банки в Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-надеждните банки в Русия

mail17:40 | 19.03.2020прегледи 10535 коментарикоментари 0


Рейтингът на стоте най-надеждни руски банки според списание Forbes беше оглавен от Райфайзенбанк. Година по-рано той беше на второ място в класацията, но сега излезе на върха, изпреварвайки лидера на 2019 г. - Unicredit Bank. На трето място е Росбанк. Сбербанк стана четвърта, Ситибанк е пета. На шеста позиция е ING Bank (Евразия), на седма Nordea, на осма - HSBC, на деветата - SEB Bank, ВТБ е на 11-то място, Газпромбанк на 12-то, Руската земеделска банка на 13-то място.

Както обяснява списанието, най-надеждните кредитни организации са дъщерните дружества на чуждестранните банки и най-големите руски държавни банки с рейтинг в международен мащаб BBB и BBB - и в национален мащаб - AAA, съобщава РИА новости.

Сред частните банки Алфа Банк е лидер, заемайки 26-то място в общото класиране. Според изданието това е следващата категория на надеждност - тя включва банки с рейтинги в международен мащаб BB + и BB, в Русия - AA + и AA. "Те са оценени като доста надеждни, но тяхната устойчивост до голяма степен зависи от благоприятната бизнес среда", пише Forbes.

Изданието съставя списък на най-надеждните банки въз основа на данни от международни рейтингови агенции (S&P, Moody's, Fitch) и руски (ACRA, Expert RA). Първо се избират банки с рейтинг и активи над 30 милиарда рубли. Ако има няколко оценки, общият брой на най-високите се взема предвид. В резултат на това всички сто банки са разделени на пет групи за надеждност.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg