EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-могъщите високи токчета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-могъщите високи токчета

mail16:40 | 24.06.2011прегледи 1196 коментарикоментари 0


Все повече жени заемат постове във висшето ръководство на водещи световни компании. Някои от най-могъщите дами в корпоративния свят са представени от германския в. "Handelsblatt".

Мери Калахан Ердоуз
(Следващата) номер едно на Уолстрийт вероятно е 43-годишната Ердоуз, която управлява близо 1,7 трилиона долара и е сочена за най-вероятният наследник на Джейми Даймън - председателят на управителния съвет на Джей Пи Морган Чейс (JP Morgan Chase) и най-влиятелният банкер на Уолстрийт.
Ан Суини Суини е една от най-влиятелните жени в бизнеса. Тя сред хората, които превръщат в световен хит сериала "Отчаяни съпруги", въпреки че самата тя няма нищо общо с отчаяна съпруга. В развлекателната индустрия 52-годишната президентка на Дисни-Ей Би Си телевижън груп (Disney-ABC Television Group) е най-могъщата жена. Като шефка на телевизионното подразделение на Ей Би Си тя определя какви предавания ще гледат всеки ден милиони американци. Майка на две деца, Суини започва кариерата си в Дисни през 1996 година.
Ейми Паскал
Съпрезидент на Сони пикчърс ентъртейнмънт (Sony Pictures Entertainment), 53-годишната дама отговаря за всички въпроси, свързани с филмовите студиа и телевизионните продукции. Малка част от успехите й са филмите "Мъже в черно" и сагата за Спайдърмен. Ейми Паскал следва международни отношения, след това обаче се пренасочва и вече близо 20 години е в Холивуд.
Красавицата и зубърът
Шерил Сандбърг е основна част от Facebook заедно с Марк Зукърбърг. 41-годишната Сандбърг е главен оперативен директор на най-голямата социална мрежа в света. Според експертите от Силициевата долина тя е движещата сила зад бизнес модела, който трябва да превърне в печалба многообразието от данни на 600-те милиона потребители на Фейсбук. До 2008 г. Шерил Сандбърг ръководи глобалното разпространение на Гугъл (Google), който е най-големият конкурент на Фейсбук.
Бирената милиардерка
Името й звучи като скоропоговорка, но сред влиятелните кръгове на Мексико, то се произнася често - Мария Асунсион Арамбурузабала - вицепрезидент и наследничка на бирена империя и най-влиятелната бизнесдама в Южна Америка. Компанията й Групо Модело (Grupo Modelo) е собственик на Корона (Corona) - марка, която се продава в над 150 страни. 43-годишната Мария Асунсион поема ръководството на компанията след смъртта на баща си през 1995 г. и създава предпоставките за превръщането й в осмата по големина компания за бира в света. Състоянието й се оценява на 2,8 милиарда долара.
Вярващата хиндуистка
Индра Кришнамурти Нууйи се бори решително за убежденията си. Като ръководител на концерна ПепсиКо (PepsiCo) тя има за задача да продаде възможно най-много подсладени газирани напитки и картофен чипс. Бизнес дамата от индийски произход обаче си е поставила за цел и да направи продуктите на компанията по-здравословни. Концернът има близо 300 000 служители и оборот 58 млрд. долара.
Опра Уинфри
Със състояние, оценявано на 2,7 млрд. д. Уинфри е не само най-богатата чернокожа американка, но и най-влиятелната. На 57 години тя има широко разклонена медийна империя, чрез която определя вкусовете и мнението на обществото.
Мелинда Гейтс
Тя не бива да бъде определяна единствено чрез съпруга си. През годините съпругата на основателя на Microsoft е създала собствен образ на самоуверена и независима жена - успешен сътрудник на компютърния концерн, майка на три деца и движещата сила зад фондация "Бил и Мелинда Гейтс", която управлява милиарди долари. Родената в Тексас дамата е убедена, че образованието е ключът за изход от бедността и досега е инвестирала в тази цел близо 4 милиарда долара.
Моделиерът
Модерната жена има много причини да благодари на Дона Карън, която през 1985 г. създава бизнесмодата за жени. С открития като бодито, заместител на блузата, който няма нужда от гладене, тя поставя основите на модния си концерн. През 2001 г. конгломератът за луксозни стоки LVMH -Louis Vuitton Moet Hennessy купи компанията й за 643 милиона долара.
Финансистът
Мери Шапиро е най-влиятелната жена в регулаторните органи, контролиращи дейността на Уолстрийт. В края на 2008 г. президентът Барак Обама я назначи за председател на Федералната комисия за ценните книжа и фондовите борси (ФКЦКФБ) на САЩ.

 


 


Тагове: бизнес, жени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167