EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Най-интересните скрити 44 места в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-интересните скрити 44 места в Европа

mail07:40 | 29.06.2017прегледи 1278 коментарикоментари 0


Пътешествениците непрестанно търсят вдъхновение при избора на ново място, което да посетят у дома или в чужбина. За да направи почивката им незабравима, Mastercard разкрива Топ 44 на най-интересните скрити кътчета, като подчертава най-специалните, непознати и достъпни дестинации за пътуващите в Европа.

Начело на класацията се нарежда област Астурия в Северна Испания с невероятния манастир Ковадонга, спиращия дъха храм, който все още не е пренаселен с туристи и въпреки това предлага разумни цени. Малта се нарежда на втора позиция със средновековния град Зебуг, а на трето място е регионът Залцкамергут в Австрия с красивото езеро Халщат.

В класацията намира място и родният ни Пловдив, който се нарежда на 22-ро място, привличащ вниманието като един от най-старите населявани градове в света. Като основен акцент за гостите на града е посочен Античният театър, както и малките калдъръмени улички.

Най-интересните кътчета в Европа са подбрани от Mastercard с помощта на информация от местни блогъри, пишещи за пътувания, както и от експерти в туризма. Дестинациите са подредени в зависимост от тяхната красота, населеност, методи на разплащане, цена за престой и удобство.  

31% от анкетираните българи посочват, че последно са посетили Гърция за почивка в чужбина. Интересен факт е, че на същия въпрос 13% от анкетираните румънци посочват България като дестинация. Други популярни дестинации, където българите предпочитат да отдъхнат, са Италия и Испания.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 963