EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Най-добър млад инсталатор & изследовател

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-добър млад инсталатор & изследовател

mail17:11 | 12.04.2017прегледи 1314 коментарикоментари 0


Министерството на образованието и науката и Овергаз избраха най-добрите млади инсталатори и изследователи за 2017 година. 45 ученици от 4 града – Русе, Ямбол, Пловдив и Казанлък, достигнаха до финалната надпревара за титлите. Двата професионални конкурса срещнаха теорията с практиката и дадоха възможност на ученици от цялата страна да покажат знания и умения в сферата на иновациите и енергетиката.

Валентин Петков, Йордан Пеев и Мирослав Георгиев от русенската Професионална гимназия по промишлени технологии „Атанас Ц. Буров“ спечелиха първото място при газовите техници. Те успяха най-прецизно в рамките на 4 часа да изградят работещ модел на инсталация за отопление на дома.

Първото място при изследователите грабна разработка за дом на бъдещето върху вода. Автори на иновативното и смело решение под формата на умна сфера бяха Георги Гърмидолов, Кирил Илиев и Юлиан Кунов от Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в София.

За пръв път в състезанието за млади инсталатори тази година се включиха и деветокласници от дуалната форма на обучение по газова техника. Победителите при тях бяха Денис Павлов и Радни Дончев от Ямбол, които успешно настроиха работното налягане на уреди, които се инсталират в градските газови системи и гарантират тяхната сигурност и безопасност.


Министерството на образованието и науката и Овергаз провеждат конкурсите за 12-та поредна година, като над 1600 ученици от цялата страна са взели участие в надпреварите досега. Двете дългогодишни състезания са мерило за развитието на професиите в областта на енергетиката. Основната цел на газовата компания е да открие младите и талантливите хора и да им даде шанс за добра реализация в енергийната сфера.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg