EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-добрите студенски градове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-добрите студенски градове

mail07:30 | 02.12.2013прегледи 989 коментарикоментари 0


Виена е не само най-добрият град за живеене, а и сред 50-те най-добри студентски града в света. Ново изследване нареди австрийската столица на петнадесето място в света по качество на живот на студентите. В публикуваната преди няколко дни класация http://www.topuniversities.com/studentcities за втора поредна година на първо място е Париж, следван от Лондон.
Годишното изследването се базира на 5 основни критерия - качество на университетите, брой на чуждестранните студенти, качество на живот, възможности за работа и достъпност на образованието. Градовете, участващи в класацията, трябва да отговарят на две предварителни условия - да имат повече от 250 000 жители и да разполагат с поне два университета, отговарящи на критериите на QS World University Ranking. На тези изисквания отговарят 98 града в света, а 50 от тях са влезли в класацията.
В класацията участват 30 държави, като САЩ са представени със седем града, Австралия с шест, Канада и Великобритания с по три. За първи път в изследването са включени Осло, Оукланд и Прага. На първо място е Париж, следван от Лондон, Сингапур и Сидни. По-нататък се нареждат Мелбърн, Цюрих, Хонг Конг, Бостън, Монреал и Мюнхен. Източна Европа е представена с Москва, на 38-о място, и Прага, на 45-о. Български университетски градове не са включени в класацията.
Виена заема почетното 15-то място. В категорията качество на живот градът е събрал максималният брой точки – 100. Потвърждение на това е и фактът, че за четвърта поредна година изследване на американската консултантска компания Мърсър обяви австрийската столица за най-добрия град за живеене в света. По отношение на представянето на различни националности в университетите Виена е събрала 88 точки. Изследването още веднъж потвърждава, че в последните години градът се превръща във все по-атрактивен университетски център за студенти от цял свят.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg