EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Най-добрите ресторанти - класация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-добрите ресторанти - класация

mail17:02 | 17.06.2016прегледи 2081 коментарикоментари 0


DiVino.bg
На церемония в Ню Йорк беше обявена традиционната класация на британското списание Restaurant - The World's 50 Best Restaurants.

Osteria Francescana, в Модена, на шеф-готвача Масимо Ботура зае първото място сред 50-те най-добри ресторанти в света за 2016 г. Миналата година шеф Ботура беше втори в класацията. Тази година обаче той измести испанския El Celler de Can Roca в Жирона, Каталуния, който сега е на второ място.

Типично за кухнята на Масимо Ботура е съчетаването на богатото кулинарно наследство на Италия и модерните тенденции. Един от известните му специалитети е Петте възрасти на Пармиджано Реджано (Cinque età del Parmigiano Reggiano). Той представя прочутото сирене в невероятни и различни форми и текстури. Масимо Ботура обаче предлага и класики като готвено в телешки сос ризото.

Продължава изкачването на Mirazur, на шеф-готвача Мауро Колагреко, който и тази година е на най-предното място (6-о) сред френските ресторанти. На тазгодишната церемония, която за пръв път от 2002 г. се проведе извън Лондон, в Cipriani Wall Street, Манхатън, бяха отличени и постиженията в още няколко категории.

Жоан Рока от El Celler de Can Roca, беше отличен с престижната награда Chefs’ Choice Award, присъдена от всички шеф-готвачи в класацията. Французойката Доминик Крен, от Atelier Crenn в Сан Франциско, получи отличието за най-добър шеф готвач жена. 

Наградата World's Best Pastry Chef, за най-добър сладкар, отиде при французина Пиер Ерме. Прочутият шеф-готвач Ален Пасар и ресторантът му L'Arpège в Париж получиха наградата за цялостни постижения. Den в Токио взе наградата за изгряваща звезда One to Watch.

Топ 10 на The World's 50 Best Restaurants за 2016

1. Osteria Francescana, Модена, Италия (2)
2. El Celler de Can Roca, Жирона, Испания (1)
3. Eleven Madison Park, Ню Йорк, САЩ (5)
4. Central, Лима, Перу (4)
5. Noma, Копенхаген, Дания (3)
6. Mirazur, Мантон, Франция (11)
7. Mugaritz, Сан Себастиан, Испания (6)
8. Narisawa, Токио, Япония (8)
9. Steirereck, Виена, Австрия (15)
10. Asador Etxebarri, Ачондо, Испания (13)


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg