EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-добрите месни продукти за последните 30 години

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-добрите месни продукти за последните 30 години

mail16:05 | 08.11.2023прегледи 530 коментарикоментари 0


МЕСОМАНИЯ става на 30 и като на рожден ден ще изпълни повече от 1800 кв. м. изложбени площи в Интер Експо Център - София със своите вкусни месни деликатеси. Най-голямата международна специализирана изложба за месо и месни продукти в България ще отвори врати от 8-ми до 11-ти ноември 2023 г. в зали 1 и 2 на изложбения център. Мотото на експозицията е “30 години традиция със собствено лице“. 

Трудно можем да си представим този празник за сетивата без традиционните и нови продукти на родните производители, представителите на световните марки и международното участие, казват организаторите от Асоциацията на месопреработвателите в България (AМБ).

Изложението ще привлече огромна публика - от дистрибутори, търговци и представители на големите търговски вериги, до ресторантьори, шеф-готвачи, кулинари и всички малки и големи любители на колбаси, луканки и месни деликатеси, диетични и здравословни месни и алтернативни продукти. Битката за тяхното внимание и за признанието на потребителите ще е епична, защото ще се води между най-добрите месни продукти за последните три десетилетия у нас.

Сред фирмите-участници са АКТУАЛ ООД, БИЛЯНА МЕС ООД, ВЛАНЕЛ ООД, ЕКО МЕС ЕООД, ЕЛКО МЕС ООД, ЕНОЛА МЕС ООД, ЕСКЕЙП – ГРУП ООД, МАЛЕВЕНТУМ МАРОН ООД, МЕСОМАНИЯ ТРЕЙД ООД, ПЛЕВЕН МЕС ООД, РЕСТОРАНТИ ДОБРЕВСКИ ООД, САМИ М ЕООД, СВИНЕКОМПЛЕКС ГОЛЯМО ВРАНОВО ИНВЕСТ АД и др. 

По повод на 30-та юбилейно издание на изложението ще се отдаде и заслужено признание на тези, благодарение на които МЕСОМАНИЯ се утвърди като успешна професионална платформа за иновации, традиции и технологии в обработката на месо.

В деня на откриването, на специална церемония ще бъдат наградени в различни категории фирмите с най-много участия в изложението, с най-голяма заета площ на тазгодишния форум, за участие в „Дни на българското месо“ и др. Ще бъде отличена и фирма, участвала в първото национално изложение за месни произведения през 1994 г. в НДК. 

На щандовете на производителите ще видим българските традиционни месни продукти, защитени в ЕС като наименования за произход, защитени географски указания и храни с традиционно специфичен характер.

Малцина знаят, че със своите седем месни продукта, България е втора в ЕС по брой регистрации на храни с традиционно специфичен характер в европейския регистър.

Специално място в експозицията заемат продуктите с ниско съдържание на мазнини и сол, подходящи за вкусната здравословна диета и за консумация от деца, както и иновативни безмесни алтернативи. 

„Очакваме специализираните посетители, както и взискателните потребители да бъдат рекорден брой в дните на изложението в Интер Експо Център. Ще проведем и традиционните „Дни на българското месо“, в които АМБ и членове на асоциацията ще демонстрират за пореден път своята отговорност към пълноценното хранене. Зад всичко това стои огромната отдаденост на родните производители, страстта към иновациите и безкомпромисно качество, които определят месопреработвателната индустрия в България“, каза Атанас Урджанов, председател на АМБ. „Благодаря им за опазването на най-добрите традиции и смелите им планове занапред; за въвеждането на новите тенденции при променящите се потребителски предпочитания“, допълни още той.

Десетки дегустации, презентации, игри и много изненади са подготвили изложителите за юбилея тази година. 

На 10 ноември (петък) от 11 часа на щанда на организаторите - Асоциацията на месопреработвателите в България в Зала 1 - ще се проведе специална дегустация на най-вкусното българско месо, сготвено от Ути и Росен. Чуйте какво обещание дава култовият шеф-готвач Ути Бъчваров за предстоящото кулинарно шоу: https://amb-bg.com/mesomania-2023/    

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161