EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-добрите български фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-добрите български фирми

mail10:30 | 03.11.2012прегледи 862 коментарикоментари 2


Над 70 български компании се съревноваваха в първото издание на конкурса „Най-добра българска фирма на годината“. На церемония в галерия „Райко Алексиев“ в София станаха ясни победителите в състезанието, което има за цел да популяризира българската индустрия и да отличи българските фирми.
Призьорите тази година бяха избрани заради водещите си позиции в своите сектори, реализираните печалби през годината, както и високата възвръщаемост на собствения капитал и възвръщаемостта на активите.
Първо място в категория „Микро и малки български фирми“ получи „Планета 98“. Фирмата се занимава с животновъдство и търговия на едро със зърно.
На второ и трето място бяха класирани съответно „Симлоджик” ЕООД с предмет на дейност проектиране и изработка на инженерингови задачи и „Бултех 2000” ООД, която произвежда средства за контрол и автоматизация в сферата на млекопроизводството и хранителната индустрия.
В категория „Средни и големи български фирми“ приза взе водещата в сферата на софтуерните услуги компания „Мусала Софт“.
Второ място зае „Витавел” АД от гр. Луковит, която е фирма с 40-годишна традиция в производството на велпапе и опаковки от велпапе.
На трета позиция се класира водещият производител на бронирани жилетки – „Марс Армор” ООД.
„Фирма на публиката“ след оспорвано гласуване в интернет стана „Лаура кетъринг“ - водещ български доставчик на луксозни услуги за специални събития. Тя спечели зрителския вот на сайта на конкурса с 966 гласа.
Специална грамота в категорията „Избор на организаторите” получи фирма „Интермед 1” ЕООД, която е водеща компания в България в производството на етерични масла и води.
Фирмите бяха отличени от журито на конкурса в състав:
Димитър Костов – изпълнителен директор и председател на УС на Първа инвестиционна банка;
Васил Христов – изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка; Светла Костадинова – изпълнителен директор на Института за пазарна икономика;
Венелина Гочева – управител на Медийна група „България Холдинг“;
Емил Хърсев – финансист;
Лъчезар Богданов – управляващ партньор в „Индъстри уоч“;
Йордан Матеев – главен редактор на Форбс – България;
и Кънчо Стойчев – социолог.


 


Тагове: фирми, награди
 
Коментари
 
Радост - 02-11-2012 г. 15:26:03

Браво на организаторите. Най-накрая някой да се сети и за българските фирми. Всички наградени са фирми с добра репутация. Българският бизнес има нужда от такива.

Емо - 02-11-2012 г. 15:29:33

На крака силно ръкопляскам за инициативата!!! Българските фирми се нуждаят от тази подкрепа!

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg