EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-добри български фирми за 2012

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-добри български фирми за 2012

mail10:30 | 12.11.2013прегледи 1105 коментарикоментари 2


"ТРУД"АД спечели приза в категория „Средни и големи фирми“ в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“. Фирмата е основано през далечната 1893 година, но оттогава до днес е наложила името си като лидер в огнеупорната промишленост в България. Фирмата произвежда широка гама плътни и лекотегловни огнеупорни изделия, тухли и материали.
Подгласници в категорията станаха фирмите "ВИДЕНОВ ГРУП" ЕООД (производство и търговия с мебели) и "КОЛЕВ и КОЛЕВ" ООД (производство и търговия на едро и дребно с детски обувки и стоки).
В категория „Микро и малки български фирми“ призът получи „РЕЯ ФИШ“ ООД. Тя се занимава с отглеждане, преработка и търговия с риба и рибни продукти от 1994 година.
На второ и трето място бяха класирани съответно „ГАВРОШ“ ЕООД – производство на сладкарски изделия и "Анимарт" ООД – фирмата създава анимационни и корпоративни филми, като организира и провежда Международния фестивал на анимационния филм „Златен кукер".
С 964 гласа любима фирма на публиката стана „МАРИСАН И КОЛЕВ“ ООД, която се занимава с производство и продажба на сухи строителни смеси и топлоизолационни материали.
Тази година организаторите дадоха и специални награди за стартиращ бизнес. Първенец в категорията е "Драгон Инсайт" ООД – онлайн марка за мъжки костюми и ризи по размери на клиента, която стартира през 2012 г.
Второто място зае "Джъмпидо" ООД – българска компания, която произвежда софтуер за началното образование, като комбинира най-новите технологии с интересни задачи по математика.
На трето място сред стартиращите компании е фирма "Ретидок" ООД. Тя създава продукти за автоматизиране на административните процеси предимно във финансовите институции и повишаване на сигурността по отношение на работа с лични документи.
„Големият интерес към конкурса ясно показва, че в България има качествени български фирми и те произвеждат отлични продукти, които могат да бъдат едни от най-добрите в Европа. Именно този факт оправдава нашата цел – да покажем добрите примери сред родните производители“, заяви Васил Христов – изпълнителен директор на Първа инвестиционно банка и член на журито на конкурса.
Останалите членове на журито са: Димитър Костов – изпълнителен директор и председател на УС на Fibank (Първа инвестиционна банка); Светла Костадинова – изпълнителен директор на Института за пазарна икономика; Венелина Гочева – управител на Медийна група „България Холдинг“; Емил Хърсев – финансист; Лъчезар Богданов – управляващ партньор в „Индъстри уоч“; Йордан Матеев – главен редактор на Форбс – България; Кънчо Стойчев – социолог.
В конкурса, който се проведе за втора поредна година, участвуваха 111 български компании.
 


Тагове: фирми, България
 
Коментари
 
Тошко - 12-11-2013 г. 12:05:35

Поздравления за инициативата и традицията, която се създава! Успех на всички български фирми и браво на организаторите!

Алекс Кънев - 12-11-2013 г. 15:49:59

Все напред с такива идеи и нека България пребъде.

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg