EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-добра българска фирма за 2013

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-добра българска фирма за 2013

mail14:00 | 11.09.2013прегледи 1232 коментарикоментари 0


Започва кандидатстването за второто издание на конкурса „Най-добра българска фирма на годината“.
През 2012 г. в съревнованието участваха повече от 70 български фирми с различни сфери на дейност. Печелившите бяха избрани заради водещите си позиции в своите сектори, реализираните печалби през годината, както и високата възвръщаемост на собствения капитал и възвръщаемостта на активите.
„През тази година, освен финансовите показатели, важна част от критериите за оценка ще бъде корпоративната социална отговорност“, каза Васил Христов – изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка (Fibank).
Като задължително условие остава кандидатите да имат българския капитал, български мениджмънт и да представляват български бранд.
„Друг нов момент в „Най-добра българска фирма“ е опростяването на въпросника в частта му с финансови показатели – тази година те са сведени до минимум, което ще привлече повече участници“, допълни Емил Хърсев – финансист и член на журито на конкурса.
Всички фирми, които отговарят на условия за участие, могат да се включат в конкурса чрез попълване на специална онлайн форма за регистрация на адрес:
www.naidobrafirma.bg
Техните кандидатури ще бъдат оценявани от жури в състав:
Димитър Костов – изпълнителен директор на Fibank
Васил Христов – изпълнителен директор на Fibank
Светла Костадинова – изпълнителен директор на Института за пазарна икономика
Венелина Гочева – член на издателския борд на „Вестникарска група България“
Емил Хърсев – финансист
Лъчезар Богданов – управляващ партньор в „Индъстри уоч“
Йордан Матеев – главен редактор на Форбс – България
Кънчо Стойчев – съосновател на ББСС „Галъп интернешънъл“
Срокът за участие е 28 октомври 2013 г.

Призът „Най-добра българска форма на годината 2011“ спечели в категория „Микро и малки български фирми“ „Планета 98“. Фирмата се занимава с животновъдство и търговия на едро със зърно. На второ и трето място бяха класирани съответно „Симлоджик” ЕООД с предмет на дейност проектиране и изработка на инженерингови задачи и „Бултех 2000” ООД, която произвежда средства за контрол и автоматизация в сферата на млекопроизводството и хранителната индустрия.
В категория „Средни и големи български фирми“ призът взе водещата в сферата на софтуерните услуги компания „Мусала Софт“. Второ място зае „Витавел” АД от гр. Луковит, която е фирма с 40-годишна традиция в производството на велпапе и опаковки от велпапе. На трета позиция се класира водещият производител на бронирани жилетки – „Марс Армор” ООД.
„Фирма на публиката“ след оспорвано гласуване в интернет стана „Лаура кетъринг“ – водещ български доставчик на луксозни услуги за специални събития. Тя спечели зрителския вот на сайта на конкурса с 966 гласа.
Специална грамота в категорията „Избор на организаторите” получи фирма „Интермед 1” ЕООД, която е водеща компания в България в производството на етерични масла и води.

 


Тагове: фирма, конкурс
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg