EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-големите рискове пред икономиката

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-големите рискове пред икономиката

mail15:39 | 08.03.2018прегледи 4110 коментарикоментари 0


Експертите на Economist Intelligence Unit публикуваха своите прогнози за най-големите рискове пред световната икономика през 2018 г. Според проучването им, съществува огромно несъответствие между развитието на икономиката и големите геополитически, финансови и операционни рискове, с които се сблъсква бизнесът, съобщават от dir.bg.

Като цяло световната икономика през цялата година ще остане силна, САЩ ще останат локомотив на икономическия ръст, а износът, потреблението и инвестициите в Kитай ще останат на високо ниво.

Ето и най-големите рискове:

1.Продължителен спад на цените на акциите на най-големите фондови пазари. Продължаващата волатилност на фондовите пазари предизвиква опасения за предстоящ продължителен спад на цените. Към това се прибавя и промяната на фискалната политика на повечето големи Централни банки.

2.Спад в световната търговия след въвеждането на протекционистични мерки от САЩ. Протекционистичната програма на Доналд Тръмп ще удари върху обмяната на стоки в света. Ще намалеят сделките не само със САЩ и Китай, но и с другите икономически развити държави.

3.Крупни кибер атаки срещу корпорации и правителства. Нов размах на кибер атаките очакват експерти тази година. Под заплаха може да се окаже и инфраструктурата, както и работата на големите интернационални компании.

4.Продължителен икономически спад в Китай. Ако китайското правителство не успее да поддържа висок икономически ръст, това може да доведе до съществен спад в производството и износа на стоки. Това ще се отрази на икономиката на целия свят.

5.Голямо военно противопоставяне на Кроейския полуостров. Напрежението между Южна и Северна Корея и евентуална намеса на САЩ може да доведе до военен конфликт.Това ще се отрази негативно на световната икономика.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1042