EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Най-големите дигитални икономики

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-големите дигитални икономики

mail17:40 | 26.11.2018прегледи 1331 коментарикоментари 0


Китай се превърна във втората по големина дигитална икономика в света (около 3,5 трилиона щатски долара) след САЩ, според жълта книга, публикувана наскоро от „Social Sciences Academic Press". Япония и Великобритания са съответно трети и четвърти, съобщава радио Китай.

В жълтата книга, която представлява Доклад за развитието на конкурентоспособността в световен мащаб (2011 - 2017), се посочва, че след 70 години развитие, дигиталната икономика е проникнала в различни области на обществото на много нива, превръщайки се в решаващ фактор за устойчивото развитие на световната икономика.

САЩ, Китай, Япония и Великобритания се нареждат съответно на първо, десето, четвърто и девето места по отношение на конкурентоспособност в сферата на иновациите, се казва в доклада, отбелязвайки, че дигиталната икономика е тясно свързана с иновациите.

Броят на интернет потребителите на хиляда души, както и популярността, приложимостта и възможностите на дигитализацията бяха избрани от жълтата книга като четирите основни стандарта на измерване. Резултатите показаха, че световната дигитална икономика поддържа слабо, но стабилно развитие през последните пет години.

Групирайки анализите, докладът разделя 100 големи държави в четири категории, базирайки се на нивото на развитие на дигиталната икономика. Посочват се големи различия между всяка категория, а най-слабо развитата е далеч зад първата, което разкрива сериозен дисбаланс в развитието на дигиталната икономика.

С изключение на няколкото развити държави, като САЩ и Великобритания, повечето други показват очевидни слабости в развитието на индустрията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg