EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-важните пътни проекти в област Враца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-важните пътни проекти в област Враца

mail16:02 | 23.11.2020прегледи 454 коментарикоментари 0


Агенция „Пътна инфраструктура“ стопанисва 642 км републикански пътища на територията на област Враца, като за подобряване на техническите им характеристики се използват бюджетни средства и европейско финансиране. Това стана ясно от отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на парламентарен въпрос.

Най-големият проект на територията на областта е строителството и модернизацията на пътя Видин – Ботевград. В момента от него се изграждат 62,6 км. През миналата година започна работата в една от най-сложните отсечки Мездра – Ботевград с дължина 33 км. Пътят ще е с две платна с по две ленти за движение в посока с габарит 20 м. Предвижда се изграждане на обходен път на с. Лютидол, който ще изведе натоварения трафик извън населеното място. На обхода на с. Лютидол ще бъдат построени два тунела с по 2 тръби с дължини съответно 160 м и 260 м. Предстои изпълнението и на цялостния проект от Видин до Ботевград.

Министър Аврамова съобщи, че през 2020 г. по програма „Текущ ремонт и поддържане“ на територията на област Враца се изпълняват ремонти на 6 обекта.

Сред тях е ремонтът на 25 км от третокласния път  Мездра – Роман, който е разделен на три участъка. През април 2020 г. започнаха ремонтните работи на 11 км от третокласния път Бяла Слатина – Търнава – Алтимир. Същинските строителни работи завършиха през октомври 2020 г.  През октомври приключи и ремонтът на 7,3 км от път III-306 граница област Плевен – Селановци. Предстои полагане на хоризонтална маркировка и монтаж на пътни знаци. При осигурено финансиране през 2021, АПИ ще възложи изпълнението на участъка от Оряхово до Селановци.

През май 2020 г. започна ремонтът на близо 9 км от третокласния път Бяла Слатина – Търнак – граница Плевен. Същинските ремонтни дейности приключиха през октомври 2020 г. Предстои полагане на хоризонтална маркировка и монтаж на пътни знаци. Приключи и ремонтът на 5,96 км от третокласния път Миланово – ски писта „Пършевица“ по направлението Враца – пещера „Леденика“. Предстои да бъдат монтирани пътни знаци и допълнително количество ограничителни системи.

През октомври 2020 г. е възложен превантивен ремонт на още 3 участъка от републиканската пътна мрежа, които са в начална фаза и ще бъдат завършени през следващата година. Това са участъци от третокласните пътища Хубавене – гр. Роман,  Хубавене – Батулци – Златна Панега и Враца – Паволче – Челопек.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg