EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-важни са пътищата по направление север-юг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-важни са пътищата по направление север-юг

mail07:10 | 24.04.2023прегледи 1898 коментарикоментари 0


До 10-15 дни се очаква да започне строителството и на участъка от София до Сливница на магистрала „Европа“, където беше забавен Подробният устройствен план, съобщи служебният регионален министър Шишков в тв интерю. Той обясни, че отчуждителните процедури за трасето са на финала. „Това е пример, как държавата в годините назад е игнорирала качествените проекти“, заяви министър Шишков и каза, че се пускат малко инфраструктурни обекти, защото малко е проектирано във времето назад.

До 1 август тази година се очаква да бъде укрепено свлачището преди тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ и да се пусне движението в едната лента от Гърция към София, а след това, в рамките на няколко месеца, да бъде пусната и другата лента.

Огромни усилия се полагат и по строителството на магистрала „Хемус“. След като бе одобрен Подробния устройствен план на деветия участък, вече текат отчуждителните процедури по трасето. За участъци пет и шест се преработват проектите, за да започне строителство и по тях. На четвъртия участък обаче има доста напреднало незаконно строителство, чието продължаване или събаряне е в ръцете на депутатите, които е необходимо да приемат законодателни текстове за търпимост там, стана ясно още в интервюто на министъра.

Най-важни за изграждане са пътищата по направлението север-юг, подчерта министърът и припомни, че служебният кабинет успя да пусне в експлоатация  6,5 км от магистрала „Европа“ между Драгоман и ГКПП „Калотина“, 7,5 км между Мездра и Ботевград, обхода на Новачене, 16,5 км от магистрала „Хемус“ в участъка от Буховци до Белокопитово, 3-километровата отсечка на АМ „Струма“ преди Симитли, обходът на Бургас и да подготви проекти за над 100 км трасе.

Бе одобрен и Подробният устройствен план на магистралата Русе – Велико Търново в участъка на град Бяла, което ще даде възможност строителството там да започне през месец септември тази година.

Архитект Шишков отново обясни, че е много важно да се изгради и тунелът под Петрохан, който е най-пряката връзка между Северна и Южна България.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037