EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Наемите падат, офисите празни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Наемите падат, офисите празни

mail15:05 | 16.04.2021прегледи 876 коментарикоментари 0


Наемите са намалили стойностите си минимум с 10%. Има спад повсеместно. Това обясни в предаването „Преди всички“ на БНР Добромир Ганев, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти”.

Намаляла е драстично заетостта на т.нар. апартаменти за краткосрочни наеми с цел туризъм, отчитат от бранша.

Много от недвижимите имоти около университетите също са останали празни. Част от работещите в IT индустрията, които са от други градове, са излезли от този пазар в София, заради режима си на работа home office и завръщането по родните места.

По основните търговски улици в големите градове се забелязват доста свободни площи. Всичко е свързано с настоящата ситуация, коментира Добромир Ганев.

При продажбените цени на жилищните имоти през четвъртото тримесечие на изминалата година НСИ отчита ръст от 8.6% спрямо същия период на 2019 г. За София ръстът е 11.3% за съществуващи жилища, а за новите – малко над 4.5%, обясни Добромир Ганев. В Пловдив ръстът в цените на жилищата е 3.2%.

Ганев потвърди тенденцията на преориентиране от големите градове към селата и по-спокойни населени места, където по думите му има достъп до по-добра екосреда, повече отворени пространства и възможност за здравословно пребиваване.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg