EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Над 90% от българчетата ползват интернет всеки ден

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Над 90% от българчетата ползват интернет всеки ден

mail01:00 | 29.04.2009прегледи 1245 коментарикоментари 0


child-internetУпотребата на интернет сред българските деца следва глобалните тенденции и на практика вече почти всички непълнолетни в България ползват редовно световната мрежа. Това сочат данните от изследването на НЦИОМ – "Децата и интернет".
Делът на подрастващите, ползващи интернет всеки ден, е нараснал за три години от 63% на 91%. Осем процента посочват отговора „почти всеки ден” и едва 1% от децата влизат в интернет по-рядко от веднъж седмично.
За същия период времето, което децата прекарват в интернет в делнични дни, е нараснало с 1 час, а през почивните дни и през ваканциите – средно с по 1 час и половина.
С развитието на световната мрежа и нарастването на активността на децата се увеличиха рисковете за тях в интернет. Освен оставащата най-голяма опасност от създаване на опасна връзка с възрастен, който подмамва непълнолетни с цел сексуална злоупотреба, зачестяват случаите на онлайн тормоз между самите деца.
Подходящи условия за онлайн тормоз и сексуална злоупотреба обаче създава рисковото поведение на децата в интернет.
Поради това към общоевропейската кампания беше решено в България да се добави и кампанията „Ти избираш!”, която цели да приучи децата да бъдат предпазливи в общуването си в мрежата.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg