EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Над 700 изобретатели в Женева

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Над 700 изобретатели в Женева

mail16:30 | 10.04.2013прегледи 450 коментарикоментари 0


Над 700 изобретатели от 45 страни участват в Международното изложение на иновациите и технологиите в Женева, което се открива днес и ще продължи до неделя, предадоха световните агенции. Хиляда изобретения се очаква да бъдат представени на 41-вото издание на салона. Европа ще бъде представена с 38% от експонатите, а 58% ще дойдат от Азия и Близкия изток. Това се обяснява отчасти със сложната икономическа ситуация в европейските страни, но и с подкрепата за изобретателската и
изследователската дейност от правителствата. Научно-производствените центрове на промишлените компании и университетските изследователски лаборатории ще представят 76% от изобретенията на изложението. 24% са разработени от независими изобретатели. На салона в Женева се допускат само образци, получили авторски права.

Наред с високотехнологичните разработки по традиция ще бъдат представени и "несериозни" изобретения, които по традиция предизвикват голям интерес у посетителите. Сред тях могат да се видят обувки с колелца, позволяващи да се развива скорост от 10 км/час, раница, която предупреждава, ако теглото й е прекалено голямо за ученика, дъска за гладене, която се върти на 360 градуса или тенджера, която готви със слънчева енергия. Най-добрите експонати ще бъдат удостоени с 54 награди, включително главния приз за най-добро изобретение и приз за симпатиите на публиката. Международният салон на иновациите и технологиите в Женева се състоя за първи път през 1972 година. Очаква се тази година той да бъде посетен от около 60 000 души.
Снимка: Архив БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg