EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Над 500 млн.лв. е проектобюджетът на община Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Над 500 млн.лв. е проектобюджетът на община Бургас

mail18:15 | 23.01.2024прегледи 632 коментарикоментари 0


Малко над 500 млн. лева е рамката на проектобюджета на Община Бургас за настоящата година. Това става известно от публикуваните от местната администрация подробни разчети.

Близо 229 млн. лева са средствата, отпуснати от държавната хазна, а за дейности, финансирани от местни приходи, са заложени малко над 170 млн. лева.

Заложените средства от Европейския съюз са в размер на 71 млн. лева, а общият преходен остатък от държавни и общински дейности е малко над 35 млн. лева. 

От общинската администрация в Бургас посочиха, че общественото обсъждане на проектобюджета ще се проведе на 24 януари от 17:30 часа в Културен дом НКХ. Тогава от общината ще представят подробно основните показатели на проекта за бюджет за 2024 година, като ще се примат въпроси, становища и предложения. Становища и предложения във връзка с проектобюджета могат да се правят лично, по време на публичното обсъждане или да се изпращат писмено чрез деловодството на Община Бургас, или на е-mail: m.stankova@burgas.bg.

Параметрите на проектобюджета са публикувани в официалния сайт на Община Бургас.

За миналата година общинските съветници гласуваха бюджет в размер на малко над 457 млн. лева. Поради липсата на приет държавен такъв, това се случи в края на август. 

Близо 30 са инфраструктурните обекти, които ще бъдат финансирани през настоящата година със средства от държавата в размер на 100 млн. лева. За изпълнение е заложен южният обходен път на ж.к. "Меден рудник", както и изграждането на етажен паркинг в ж.к. "Зорница", който ще бъде в непосредствена близост до новата детска болница "Св. Анастасия". Предвидени са ремонтни дейности по редица бургаски улици за над 6,3 млн. лева. Ремонт трябва да започне и в общинския дентален център на улица "Александровска" както и в Белодробната болница. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg