EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Над 50 арестувани за борсови манипулации в Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Над 50 арестувани за борсови манипулации в Турция

mail21:11 | 27.04.2009прегледи 791 коментарикоментари 0


stock2Мащабна операция заради съмнения за борсова манипулация доведе до арестуването на 54 души в Турция, съобщи Reuters. Агенцията позовавайки се на представител на отдела за финансови измами на полицията в Истанбул.
От Истанбулската фондова борса (IMKB) отказаха да коментират случая.
Сред задържаните са политици, държавни служители и бизнесмени, обвинени в неправомерни печалби в резултат на многобройни покупко-продажби на борсата, посочи турската телевизия CNN Turk.
Операцията, която е резултат от шестмесечни проверки, се провежда едновременно в пет окръга на страната. По време на операцията, проведена под ръководството на Дирекцията за борба с финансовите престъпления, са задържани заподозрени в Истанбул, Измир и Анкара. Сред тях има политици, държавни служители и бизнесмени, които са обвинени в неправомерни печалби в резултат на многобройни покупко-продажби на борсата.
По данни на турското издание Hurriyet задържаните са 48, сред които и Галип Йозтюрк, собственик на една от най-големите автобусни компании в страната Metro Turizm.
Операцията, която е резултат от шестмесечни „технически и физически“ проверки.
Според председателят на Асоциацията на борсовите инвеститори в Турция Али Бахчуван все още не е установено дали става въпрос за манипулация и незаконни спекулативни действия. Въпреки това той е предупредил индивидуалните инвеститори да бъдат внимателни, тъй като при досегашни подобни ситуации те са били сред най-ощетените.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888