EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Над 300 хиляди посетили Белоградчик през 2009 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Над 300 хиляди посетили Белоградчик през 2009 г.

mail10:16 | 20.04.2010прегледи 985 коментарикоментари 0


Повече от 300 хиляди туристи са посетили Белоградчик през 2009 година, което е рекорд по посещаемост за последните 30 години. Това съобщиха от община Белоградчик. Интересът към града се дължи на номинацията на Белоградчишките скали за едно от седемте природни чудеса на света. Природният феномен отпадна от основния списък, но води в класацията при резервните обекти, които могат да заменят някои от номинираните досега забележителности.
Само през последните две години броят на къщите за гости в Белоградчик се е увеличил двойно. Открити са нови ресторанти и заведения за бързо хранене. Поради атрактивността на региона са се повишили и цените на недвижимите имоти.
Новият туристически сезон в града бе открит в края на миналата седмица с програма на централния площад в града в присъствието на посланика на Украйна Виктор Калник.
През миналата година община Белоградчик е наградена от Българската хотелска и ресторантьорска асоциация в категорията "Най-ползотворно сътрудничество в областта на туризма с община".
 Общината има разработена цялостна концепция за развитието на туризма и подписани стратегии и споразумения за съвместна работа в областта на туризма с общини от Сърбия, Румъния, Полша, Белгия и Украйна.
До края на годината предстои това да стане и с община от Испания.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg