EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Над 30 съдебни иска от ДКЕВР срещу ЧЕЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Над 30 съдебни иска от ДКЕВР срещу ЧЕЗ

mail11:39 | 01.12.2009прегледи 928 коментарикоментари 0


Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) иска от ВАС да глоби ЧЕЗ за административно нарушение, съобщи председателят на комисията Ангел Семерджиев, цитиран от агенция Фокус. Има неизпълнение на решението на съда ЧЕЗ да премине към едномесечно отчитане.
Минималният размер на глобата е 500 до 2000 лева и при неизпълнение с натрупване по 500 лева на седмица. Глобата ще бъде понесена от длъжностните лица, които ръководят дружеството.
Няма нито един потребител в Западна България, която се обслужва от ЧЕЗ, чиято консумирана електроенергия да се отчита ежемесечно. Според ДКЕВР обаче дружеството е започнало да създава условия и една трета от абонатите вече е можело да са преминали от тримесечно към едномесечно отчитане.
Освен това софтуерът дава възможност това да стане по-бързо, показва проверка на комисията.
32 дела води ДКЕВР с ЧЕЗ. Политиката на ЧЕЗ е да води дела, ние нямаме избор и ги водим, каза Семерджиев. Като потребител ми е писнало, като шеф на ДКЕВР не ми е писнало и ще прилагам закона, бе категоричен той.
По думите му – от дружеството ще зависи дали комисията ще стигне до крайност и да пристъпи към отнемане на лиценза на ЧЕЗ. Освен това – никоя компания не печели реноме с такива действия и загубени дела, посочи той.
Те лъжат в публичното пространство, нас не могат да ни излъжат, каза председателят на ДКЕВР, попитан кой носи отговорност за невярната информация, която се подава от дружеството.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158