EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Над 2 млрд. паунда данък за UK банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Над 2 млрд. паунда данък за UK банки

mail11:31 | 23.06.2010прегледи 760 коментарикоментари 0


Банките във Великобритания ще бъдат принудени да платя над 2 млрд. лири според новия годишен данък, заяви финансовият министър Джордж Осбърн, цитиран от Financial Times. Това предстои да бъде първата от серия данъци за големите финансови институции в развитите икономики.
Данъкът, който предстои да се плаща от януари другата година, ще бъде наложен на банките и строителните компании във Великобритания, както и на чуждестранните представителства на чуждестранните банкови интитуции в страната.
Осбърн подчерта, че Франция и Германия също планират да въведат подобни данъци за банките си, въпреки че подробности по случая не бяха оповестени.
В съвместно изявление - Франция и Германия, които предстои да приемат подобни данъци от януари 2012 г., съобщават, че „специфичният дизайн” на всеки данък може да варира в зависимост от различията в правните и данъчни структури на различната държава, но и двете страни ще „вземат под внимание необходимостта от равнопоставеност.”
Американският президент съобщи, че данъкът върху големите американски институции и базирани в САЩ клонове на чуждестранни такива през януари, но данъкът, който има за цел да достигне $90 млрд. в близките 10 години вехне в Сената, припомня Financial Times.



Тагове: данък, банки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg