EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Над 100 млн. лева в подкрепа на заетоста

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Над 100 млн. лева в подкрепа на заетоста

mail13:48 | 12.11.2009прегледи 548 коментарикоментари 0


Нови 118 млн. лева от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” ще бъдат пренасочени в подкрепа на заетостта. Това беше решено на петото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, което се проведе в София.
По предложение на МТСП и Агенция по заетостта подкрепата от ОП „Развитие на човешките ресурси” ще бъде насочена за създаване на заетост, мерки за работници и служители, преминали на непълно работно време и обучение за безработни и заети лица. Ще бъдат увеличени стипендиите за лицата, които участват в обучение по проекти, финансирани по програмата, покриването на разходите за междуселищен транспорт на обучаемите, даването на възможност за финансиране на стажуване за безработни лица и отпадането на изискването за съфинансиране на подкрепени работни места от страна на общините и структурите на държавната администрация.
Решенията на Комитета за наблюдение дават възможност за предоставяне на ваучери за обучение на безработни и заети лица, с което ще се даде възможност за ускоряване на изпълнението на мерките и усвояването на средствата.
Комитетът одобри и предоставянето на 100 мин. лева за финансиране на проекти за извънкласни и извънучилищни дейности, 30 млн. лева за развитие на дистанционни форми на обучение в системата на висшето образование и 8 млн. лева за практики в реална работна среда за учениците от средните общообразователни училища.
Със средства от ОП „Развитие на човешките ресурси” ще бъдат предприети действия за деинституционализация на деца, настанени в специализирани институции, по инициатива на Европейската комисия, МТСП и Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Ще бъде създаден подкомитет по въпросите на интеграцията на хората с увреждания, за да се защитят в максимална степен техните интереси.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg