EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Наградите „Зелен офис”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Наградите „Зелен офис”

mail08:45 | 03.06.2013прегледи 615 коментарикоментари 0


Русенската търговско-индустриална камара, Алкател Лусент, Телелинк и Бетахаус са първите победители в инициативата „Зелен офис България 2013“. Това са първите награди „Зелен офис“.
Русенската търговско-индустриална камара печели в раздела за малък офис (до 10 служители), Алкател Лусент – в групата на офиси с над 10 и до 100 служители, Телелинк (офиси с над 100 служители), а Бетахаус – за иновация.
В първото издание на „Зелен офис България“ се конкурираха 12 фирми. Те от половин година работят по план за действие за „позеленяването“ на своите офиспространства. „Приятно място за работа с отговорност към околната среда“ - това е накратко определението за зелен офис, което обединява фирмите, извървелите „зеления“ път в своите офиси.
В инициативата „Зелен офис“ участват 70 офиса от шест държави: Белгия, България, Естония, Румъния, Словения и Унгария.
Четиримата победители в „Зелен офис България 2013“ ще участват в европейско състезание за зелен офис през есента в Брюксел, където ще се съревновават с победителите от останалите пет държави. Състезанията в Румъния и Словения вече се състояха. До дни ще станат ясни победителите в Естония и Унгария. Международното състезание е в Белгия през есента.
Инициативата планира догодина „Зелен офис България 2014“ и наградите „Зелен офис“ да станат традиция. Отсега има фирми, които проявяват интерес. Инициативата е по международния проект NeGOSE – мрежа от стандартизирани зелени офиси в ЕС“, накратко „Зелен офис“, съфинансиран от Европейската комисия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg