EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Награди „Златната изба на България“ за 2018

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Награди „Златната изба на България“ за 2018

mail20:03 | 13.05.2019прегледи 707 коментарикоментари 0


Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов отличи победителите на наградите „Златната изба на България 2018“. Наградените в надпреварата за любима българска и любима чуждестранна изба бяха излъчени с гласовете на читателите на Еxporter.bg. Борисов посочи, че България е  с дългогодишни традиции във винопроизводството и днес произвежда изключително качествени и конкурентни вина на световния пазар. „Признанията от регионални и международни конкурси помагат страната ни да бъде популяризирана на световните пазари като „модерна винена дестинация“, което е от огромно значение за целия бранш“, допълни той.

Икономическият заместник-министър изтъкна, че страната ни се е превърнала в символ на качествено вино, което се произвежда във вече близо 300 изби. По думите му добрите резултати на българските производители са доказателството, че произвеждаме качествено вино и високоалкохолни напитки на световно равнище.

Той подчерта че Министерството на икономиката ще продължи да насърчава българските производители и износители чрез Българската агенция за експортно застраховане и Изпитвателната лаборатория към Националния институт за изследване на вино, спиртни напитки и етерични масла, където през последните години е инвестирано в модерна апаратура за нуждите на бранша.

Заместник-министър Борисов връчи Голямата награда „Златната изба на България“ за 2018 г. на Винарска изба Катаржина Естейт. Той отличи и Винарска изба Беса Валей за предпочитана марка българско вино и на Ракия Пещерска на VP Brands International е първата „Златна изба“ за предпочитана марка българска ракия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg