EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Награди на БМГК за 2015 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Награди на БМГК за 2015 г.

mail16:22 | 18.08.2016прегледи 4642 коментарикоментари 0


По време на Тържественото събрание по случай Деня на Миньора, Българската минно-геоложка камара връчи своите традиционни Годишни награди. За отличията за 2015 г. кандидатстваха 17 компании с общо 33 проекта. Наградите се присъждат съгласно Правилника за символите и наградите на БМГК. Ето и победителите по категории:

І. Награда за ПОСТИГНАТИ НАЙ-ВИСОКИ ГОДИШНИ РЕЗУЛТАТИ през 2015 г. по категории:

  1. Категория „Големи предприятия“ - „Асарел-Медет” АД с изпълнителен директор инж. Делчо Николов. Ръст на произведената продукция (медна руда) +20.34%
  2. Категория „Средни предприятия“ – „Орика Мед България” АД с изпълнителен директор г-н Александър Гурари. Увеличение на приходите с +22,92%
  3. Категория „Малки предприятия“ – „Инфрапроект консулт” ЕООД с управител д-р Розалина Козлева. Увеличение на приходите с +6,34%

ІІ. Награда за ИНОВАЦИИ по категории:

  1. Категория „Големи предприятия“ – „Минстрой Холдинг” АД с председател на Съвета на директорите проф. д.т.н. Николай Вълканов със съвместения проект с МГУ "Св. Иван Рилски" за иновативен подход за комплексно управление на добива и преработката на оловно-цинкови руди в „Горубсо-Златоград“ АД. Иновацията води до стабилни качествени и повишени количествени показатели. Произвежданите висококачествени метални концентрати отговарят напълно на изискваните параметри за металургията. Данните за съдържание на вредни примеси в крайните продукти: кварц и олово в цинковия концентрат и цинк в оловния концентрат, показват, че в резултат на иновацията, в „Горубсо Златоград” се произвеждат висококачествени концентрати. Приложеният иновативен подход осигурява рационално използване на природните ресурси.
  2. Категория „Средни предприятия“ – „Минпроект” ЕАД с изпълнителен директор инж. Хубен Хубенов за проекта за използване на циклично-поточни технологии за извоз на откривка и руда в „АСАРЕЛ-МЕДЕТ” АД, с който се повишава ефективността на рудничния транспорт с 18,4% на годишна база, както и подобрява значително екологичното представяне на компанията.
  3. Категория „Малки предприятия“ – Индустриален клъстер Средногорие, с изпълнителен директор г-н Николай Минков за проектите:
  • Проект „Средногорие лабораторис“ за повишаване на потенциала на ИК Средногорие за технологичен трансфер, разпространение на иновации, споделяне на ресурси и разширяване на пазари
  • Иновативната концепция “Shared values“ (Споделени ценности) – социалната иновация, следващото ниво на корпоративната социална отговорност.

ІІІ. Награда за БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ ПРИ РАБОТА на дружества с нулеви трудови злополуки за 2015 г. по категории:

1. Категория „Големи предприятия“:

  • „Асарел-Медет” АД с изпълнителен директор инж. Делчо Николов;
  • „Каолин“ ЕАД с изпълнителни директори г-н Радомир Чолаков и инж. Димитър Ангелов

2. Категория „Средни предприятия“:

  • „Асарел-Ремонт” ООД с управител инж. Иван Игнатов;
  • „Минпроект“ ЕАД с изпълнителен директор инж. Хубен Хубенов;
  • „Имерис Минералс България" АД с изпълнителен директор инж. Юлияна Марева
  • „Орика Мед България“ АД с изпълнителен директор г-н Александър Гурари

ІV. Награда „ГРИЖА ЗА ПРИРОДАТА“ за дружества с нулеви нарушения и санкции във връзка със спазване на екологичните норми през 2015 г.

Категория „Големи предприятия“:

  • „Асарел Медет” АД с изпълнителен директор инж. Делчо Николов;
  • „Каолин“ ЕАД с изпълнителни директори г-н Радомир Чолаков и инж. Димитър Ангелов

V. Национална награда за СОЦИАЛНО-ОТГОВОРНА КАМПАНИЯ на дружество от минерално-суровинната индустрия през 2015 г.

1. Категория „Големи предприятия“ - „Асарел-Медет” АД с изпълнителен директор инж. Делчо Николов с проектът „Изграждане на многопрофилен медицински комплекс с високотехнологичен център за лъчелечение "Уни Хоспитал" в гр. Панагюрище“

VІ. Награда за ЖУРНАЛИСТ ЗА ОБЕКТИВНО И ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ОТРАЗЯВАНЕ НА БРАНША през 2015 г. се присъжда на Иглика Филипова – журналист от в. „Капитал дейли“

VІІ. Награда за НАЙ-ДОБЪР СТУДЕНТ НА МГУ „СВ. ИВАН РИЛСКИ” за 2015 г. се присъжда на Янко Василев Иванов, специалност „Приложна геофизика“, Геолого-проучвателен факултет, със среден успех Отличен 5,85, на база на изготвено есе на тема „Защо избрах да работя в сектора Добивната промишленост“.

Студентите Илиан Спасов Киричев, специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“, Минно-електромеханичен факултет, със среден успех 5,13 и Борис Руменов Иванов, специалност „Маркшайдерство и геодезия“, Миннотехнологичен факултет, със среден успех Много добър 5,02 получават поощрителни награди – грамоти и парични награди в размер на 100,00 лв.

VІІІ. Награди за ПРИНОС КЪМ БЪЛГАРСКАТА МИНЕРАЛНО-СУРОВИННАТА ИНДУСТРИЯ за търговски дружества, дългогодишни и активни членове на БМГК, навършили кръгли годишнини от създаването им:

  1. „Минпроект“ ЕАД – 60 г. с изпълнителен директор инж. Хубен Хубенов
  2. „Диал“ ЕООД – 60 г. с изпълнителен директор инж. Младен Младенов

ІХ. Персонални награди за ПРИНОС КЪМ БЪЛГАРСКАТА МИНЕРАЛНО-СУРОВИННАТА ИНДУСТРИЯ за ръководители на дружества – дългогодишни активни членове на БМГК, навършили кръгли годишнини:

  1. ст.н.с. д-р Антоний Панайотов – „Геоинс – Консулт“ ООД – 80 г.
  2. проф. д-р ВЕНЦИСЛАВ ИВАНОВ – заместник-председател на Съвета на директорите на „Евротест-Контрол“ ЕАД – 70 г.
  3. инж. ТАНЬО СТАЙКОВСКИ – управител на „Родопа Експерт“ ЕООД) – 70 г.
  4. ТОНЮ ИВАНОВ – управител на „Мит“ ЕООД – 50 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4139
30391