EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Награди за български модерни кухни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Награди за български модерни кухни

mail11:29 | 15.02.2019прегледи 1283 коментарикоментари 0


Български проект беше високо оценен от журито на първия встъпителен конкурс за дизайн на кухня на тема „Изострете сетивата си“ (Sharpen your Senses), организиран от немската компания AEG. Награденият с второ място дизайн на Оксана Харутюнян от “Home Book” бе избран сред 32 предложения от интериорни дизайнери от 6 държави от цяла Европа. Конкурсът се проведе в две направления – вече реализирани пространства или на ниво проект с уреди на AEG. Въпреки, че е проектиран за самостоятелна семейна къща, нейният проект би паснал идеално и на апартамент, чиито собственици водят стилен и практичен градски живот.

 „Тази компактна кухня предлага превъзходни решения и място за приятни изживявания“, казва София Андреасон от „Тенденции и Анализи“ в Electrolux Group Design. “С охладителя за вино и кафе-машината вдясно, които визуално балансират готварските електроуреди вляво, и мивката, която може да бъде скрита, тази кухня може отлично да се използва по предназначение или елегантно да се слее с дизайна на дома, когато не се използва – пример за интелигентно оползотворено пространство с премиум естетика.”

Оксана Харутюнян печели един от уредите за вграждане AEG, използвани в проекта ѝ, както и кулинарно преживяване, предоставено от AEG България.

В допълнение на престижното европейско отличие, за всички проекти от България, беше организирана местна томбола, която печели Мира Михайлова от Migliore Design със своя проект “Style”.

Първото място в международния конкурс на AEG бе отредено за Реми Блом от Kitchen Studio, Холандия. “Приказната кухня на Реми е страхотно съчетание на форма и функция, обгърнати в красива естетика с неочакван обрат.”, казва Томас Гарднер, старши дизайнер в Electrolux. „Комбинацията на материали и цветовата палитра са елегантни и са снабдени с интелигентни, практични детайли като солидни дръжки за чекмеджета и вградени електрически контакти.“

Третото място бе присъдено на дизайн, изготвен от белгийското студио DSM Keukens. „Тази кухня има страхотно излъчване.“, казва Гарднер. „Петте високи стола пред острова поставят готвача в центъра на „сцената“, докато гостите могат да разговарят и да се наслаждават на напитки от охладителя за вино, преди всички да се отправят към масата за хранене. Елементите са добре подбрани и създават специфична атмосфера в трапезарията, например картината върху стената добавя персонализиран почерк и допълва пространството.“

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg