EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Набуко:Нямаме сигнал за промяна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Набуко:Нямаме сигнал за промяна

mail18:00 | 24.04.2012прегледи 471 коментарикоментари 0


“Проектът за газопровод Nabucco се базира на междуправителствено споразумение, което е подписано и ратифицирано от всички държави, през които тръбопроводът минава, включително Унгария. Междуправителственото споразумение създава уникална и стабилна нормативна основа за кредиторите, производителите и транспортиращите газ клиенти. Акционер в Nabucco от унгарска страна е компанията FGSZ – поделение на MOL и ние нямаме никакви сигнали за промяна. Гласи официално становище от консорциума Набуко, изпратено до медиите по повод днешни съобщения, че унгарската MOL напуска проекта.
Проектът отбелязва силен прогрес. Споразумението за подкрепа на проекта (СПП) беше подписано от всички държави участнички, включително Унгария през юни 2011 г., с което бе завършена нормативната база за тръбопровода. В Унгария три от четирите екологични разрешителни са издадени. На Nabucco бе отреден специален статут на Национален обект в Турция и България през последните няколко месеца.Проектирането на тръбопровода по цялото му трасе е приключено на 80%. Германската компания Bayerngas преговаря в момента да се включи като 7-ми акционер в консорциума.
На 1 Октомври 2011 г. Nabucco Gas Pipeline International GmbH внесе своето конкурентно предложение за транспортиране на газ от Азербайджан в консорциума разработващ находището Шах Дениз II. Напредват и преговорите между акционерите в Nabucco и консорциумът Шах Дениз II.»


 


Тагове: Набуко, промяна
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037