EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Набуко и Южен поток не си пречат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Набуко и Южен поток не си пречат

mail18:00 | 27.08.2009прегледи 736 коментарикоментари 0


САЩ не възприемат осъществяването на руския проект Южен поток като събитие , което изтласква на втори план проекта за газопровод Набуко, каза днес в Анкара американският конгресмен и съпредседател на между парламентарната група за приятелство САЩ - Турция Робърт Уекслър, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той посочи това след среща с турския министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз.
Ние смятаме, че постигнатите между Русия и Турция договорености /в енергетиката/ са насочени към диверсификация на източниците. Ние поддържаме идеята за свободно разпределение на енергоресурси за ЕС, Турция и страните от района, добави той.
Турският министър подчерта, че "и пакетът съвместни проекти с Русия, и проектът Набуко,  в крайна сметка няма да донесат напълно противоположни резултати. Турция се явява важна част от решението на проблема, свързан с удовлетворяване на енергийните потребности на ЕС, каза министър Йълдъз. Той изтъкна, че дипломатическите  усилия на Турция в енергетиката са основани на географията и геополитиката.
Министърът добави, че и Русия, и Турция, имат своите основания за осъществяването на проектите.  Няма съмнение, че и двете страни ще успеят да имат полза от това, каза Йълдъз. Той отбеляза, че вариант за избор в полза на един от проектите и отказ от другия, не се разглежда, защото те и двата са важни.  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg