EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Набуко започва да изкупува газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Набуко започва да изкупува газ

mail13:37 | 17.09.2009прегледи 951 коментарикоментари 0


Mеждународната газопроводна компания Nabucco Gas Pipeline International GmbH взема всички мерки, които са необходими, за да бъде построен през следващите няколко години едноименният газопровод, който ще доставя каспийски газ до Европа. Заяви вчера на международната конференция "Инфраструктура на световния газов отрасъл 2009 - Каспийски регион" управляващият директор на компанията Райнхард Мичек, цитиран от ИТАР-ТАСС.
До края на 2009 консорциумът Набуко планира да закупи 1 млрд. куб. метра газ, отбеляза Мичек. Директорът не посочи с каква цел ще бъдат купени тези количества, но според специалистите този газ най-вероятно ще бъде използван за напълване на тръбопровода до пускането му в експлоатация.
Сега се водят преговори с Европейската банка за възстановяване и развитие и Европейската инвестиционна банка, които подкрепят проекта "Набуко" и са проявили интерес към неговото финансиране, допълни Мичек.
Британският държавен министър на енергетиката Лорд Хънт заяви на същия форум, че Великобритания подкрепя концепцията на Европейския съюз (ЕС) за създаване на Южен коридор за доставка на газ от Каспийския регион до Европа.
Важно е да се осигури диверсифициране на газовите доставки като цяло до Европа и да се създаде такава система от споразумения, която да гарантира намаляване на рисковете, отбеляза държавният министър.


Тагове: Набуко, купува, газ
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049