EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

На розобер в Казанлък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

На розобер в Казанлък

mail12:05 | 03.06.2012прегледи 790 коментарикоментари 0


Днес е празникът на розата в Казанлък, който започна още в 10 часа с ритуал „Розобер и розоварене“ в розовите градини край с. Енина. По обед започна и празничното шествие до пл. „Севтополис“ в Казанлък.
Празникът на розата в Казанлък е създаден в началото на 20-ти век и се провежда в края на май и началото на юни, когато въздухът е наситен с аромата на уханното маслодайно растение.

От 2012 г. Празникът на розата се превръща в мултижанров фестивал като от 19 май до 24 юни участие в него вземат известни български изпълнители като Теодоси Спасов , Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунжи, групите „Булгара”,„Оратница”, „Арабеск“ и много други, като акцентът е върху българската музика – етно, джаз,фюжън и класика.

В програмата са включени два нови фестивала -„ОпеРОЗА” и „Етника-фест”, изложби, танцови спектакли, конкурси и пленери. От 1-ви до 3-ти юни са традиционни събития: розобер, карнавално шествие и конкурс за избора на Царица Роза.

На 9 юни ще се избира най-красивото момиче от Долината под патронажа на Мис България - Ваня Пенева, ще се провежда дегустация и връчват награди в конкурса „Вино и розе в долината на розите“, ще се проведе българо-китайски бизнес форум на тема „Български продукти от розово и етерични масла“. В рамките на фестивала, на 9 юни за първи път в България ще свири виртуозният американски джаз китарист Стенли Джордан, номиниран 4 пъти за „Грами“. Очаквайте специален репортаж от нашия пратеник в Казанлък.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053