EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

На плажа - тест за лична хидратация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

На плажа - тест за лична хидратация

mail13:50 | 23.08.2011прегледи 785 коментарикоментари 0


Българският национален воден съвет провежда по южното Черноморие акция „Водата – твоят стар нов приятел”. Акцията се провежда в периода 22-29 август. Решението е продиктувано от загрижеността на учените, лекарите и диетолозите от Водния съвет за повишения риск от обезводняване на организма през летните месеци. При висока температура и особено на открито, опасността от дехидратация е много по-голяма, следователно особено важно е да се предприемат правилните действия тя да не се допуска.
Специално обучен екип обяснява на почиващите по южните плажове кои вещества водят до по-бързо обезводняване на организма и как дехидратацията може да причини главоболие, отпадналост, отслабване на паметта и нарушения в концентрацията; как може да предизвика и някои заболявания като камъни в жлъчката и бъбреците и дори остеопороза. На почиващите се напомня, че правилната хидратация помага и на красотата, освен на здравето, защото забавя процесите на стареене и на образуване на бръчки по кожата. Правилно хидратираният човек е здрав, активен, полезен за себе си, своите близки и за обществото. Правилно хидратираният човек постига много по-високо качество на живот.
Желаещите могат на място да проверят персоналната си хидратация с помощта на Интернет-базирания калкулатор на Водния съвет. За целта под отделна шатра е разположен компютър с непрекъсната връзка към мрежата и оператор, който въвежда данните на желаещите да изчислят колко вода дневно трябва да приемат, за да са здрави и добре хидратирани. Акцията ще бъде проведена на 16 места по цялото южно Черноморие. Амбицията на Водния съвет е от следващата година акциите за разясняване на опасностите от дехидратации през лятото да обхванат не само Черноморието, но и повече селища в цялата страна. Официален партньор на Българския национален воден съвет e Областна администрация Бургас.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg