EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

На какъв етап е лот 3.1 на АМ "Струма"?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

На какъв етап е лот 3.1 на АМ "Струма"?

mail16:03 | 01.10.2018прегледи 763 коментарикоментари 0


   На какъв етап е изграждането на лот 3.1 Благоевград - Крупник от АМ "Струма"?  Строителите изпълняват строително-монтажните дейности според предвидения график. Все още е спряна работата край Благоевград заради откритото древно селище край с. Покровник. Работата по трасето може да продължи след като експертите в сферата се произнесат.
     Очаква се протокол от Специализирания експертен съвет към Министерството на културата. Ще бъде направено това, което решат специалистите, е казала регионалният министър Аврамова. Предложението, което е направено досега и от археолозите, е на база оценка на разкопките два от артефактите да бъдат изместени в страни от трасето с идея находките да бъдат социализирани.
      В дългия 12,6 км участък се изграждат два големи пътни възела - Благоевград юг и при Симитли, както и над 20 инженерни съоръжения, включително големи мостове над реките Струма, Логодашка и Суха. По него е предвидено да бъдат изградени "Интелигентни транспортни системи" със станции за засичане и управление на трафика, видео наблюдение и метеорологични станции.
     Магистралната отсечка се финансирана със средства от ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г. Строителството й се изпълнява от ДЗЗД "АМ СТРУМА 3.1". Стойността на сключения с него договор е близо 140 млн. лв. без ДДС. Почти 1,7 млн. лв. е стойността на строителния надзор, за който е сключен договор с ДЗЗД "СН АМ Струма Лот 3.1".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg