EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

На 2-ри октомври ГЕРБ обявява кандидат-президента

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

На 2-ри октомври ГЕРБ обявява кандидат-президента

mail12:36 | 30.08.2016прегледи 644 коментарикоментари 0


ПП ГЕРБ ще обяви кандидатите си за президент и вицепрезидент на Република България на 2-ри октомври 2016 г. Това реши Изпълнителната комисия на партията, като взе предвид предложение на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Кой ще е кандидатът на ГЕРБ на предстоящите президентски избори все още остава загадка, която ще бъде разбулена, както стана ясно на 2 октомври. Сред завъртените имена са тези на самия премиер Бойко Борисов, на Зам.-председателя на ЕК Кристалина Георгиева, столичния кмет Йорданка Фандъкова, вицепремиерът Томислав Дончев, но също, макар и в по-малка степен – Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, кметът на Бургас Димитър Николов и настоящият вицепрезидент Маргарита Попова.

Спекулациите с предполагаеми имена не са спирали, но в едно тв интервю на председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов вдигна завесата до голяма степен. По думите му, кандидатът е известен, с управленски опит и е достатъчно познат в европейските столици, в Брюксел, Вашингтон и Москва. От партията са заложили на медиатор , който да е способен да се справи с усложнената международна обстановка. Кандидатът на ГЕРБ през последните 10 г. винаги е заемал отговорна външнополитическа позиция, „винаги е бил добър партньор на всички наши евроатлантически партньори и, разбира се, с държавите извън ЕС”, разкри Цветанов. Не на последно място, този човек, чието име все още остава неназовано, се ползва с подкрепата на българските избиратели. Според Цветан Цветанов „кандидатът не трябвало да бъде разглеждан като обвързан с партията, а като държавник и като „човекът, който ще може да бъде и главнокомандващ, но и медиатор на всички тези политически и вътрешни процеси, които би имало и в страната“.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg