EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

На 11 юни се освещава нов храм в Троян

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

На 11 юни се освещава нов храм в Троян

mail08:39 | 11.06.2016прегледи 2017 коментарикоментари 0


На 11 юни 2016 г., събота, в 9.00 ч.,  в деня на християнския празник на Православната църква, посветен на образа на Божията майка „Достойно Есть”, ще бъде открит и осветен едноименен храм в Длъжковската махала на град Троян.

Преди 1 година на този ден се положи  „първа копка” за строителството на Храма, който вече е факт. 

Божествена Света Литургия и освещаване на храма ще отслужи Негово Високопреосвещенство Ловешкият митрополит Гавриил.

Инициативата и организацията  по дарителството и строителството  на Храма са дело на Йоана и Владимир Деневи, управители на Медийна агенция „Аргент”и ктитори на храма. Те отправят покана към миряните в Троян и всички християни, желаещи да присъстват на откриването на храма. Нека там  заедно да запалят свещи с благодарност, мъдрост и вяра и да се помолят за здраве, благоденствие и мир.

Пътят, който бе извървян от първата копка до освещаването на храма:

На 11 юни 2015 г. в Длъжковската махала на град Троян се отслужи тържествен водосвет от отец Марин и се направи „първа копка” за построяването на православен християнски храм „Пресветая Богородица Достойно Есть”. Присъстваха заместник-кметът на град Троян - Ангел Ангелов, председателят на Общинския Съвет - Ангел Балев, Магдалена Цвяткова – кметски наместник, д-р Цветомила Дудевска – Управител на „СБАЛББ-Троян” ЕООД, свещеници от Троянския манастир, много приятели и гости, миряни от града и околността.

На 14 септември 2015 г.,в деня на един от дванадесетте велики християнски празника - Въздвижение на Светия Кръст Господен - Кръстовден, се положи „основния камък” за построяването на Православен християнски храм, посветен на името на Божията майка „Света Богородица - Достойно Есть”.

Негово Високо Преосвещенство Ловешкия Митрополит Гавриил отслужи празнично моление по освещаването и полагането на основния камък за построяването на Православния християнски храм.

Този християнски храм бе издигнат с надеждата, че това ще бъде още една съкровищница на вярата и духовното познание, която ще зарадва и изпълни душите на миряните от Троянския  край с благодарност, мъдрост и вяра.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg