EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мъск инвестира в биткойни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мъск инвестира в биткойни

mail09:03 | 10.02.2021прегледи 563 коментарикоментари 0


Изпълнителният директор на Tesla Inc. Илон Мъск е придобил през януари биткойни за $1,5 млрд., за да осигури "по-голяма гъвкавост за по-нататъшна диверсификация и максимизиране на възвръщаемостта на своите пари". Това се посочва в декларация на Мъск до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Мъск обяви, че може да започне да използва в бъдеще водещата криптовалута като дигитален актив за плащане на продуктите на компанията за електромобили.

Декларацията до SEC идва на фона на кампанията на Илон Мъск в социалните медии в подкрепа на вълната на популяризиране на различните криптовалути, включително Bitcoin, Ether, XRP на Ripple и Dogecoin.

В края на януари Илон Мъск маркира основната криптовалута в биографията си в "Туитър" и след това добави хаштаг #bitcoin към своята биография в Twitter, след което написа: "В ретроспекция това беше неизбежно“.

В началото на февруари той определи биткойна като "добро нещо" и заяви, че вярва, че най-известната криптовалута ще привлече вниманието на мейнстрийма (преобладаващо обществено възприятие).

Също този месец Мъск пък написа в "Туитър" само думата "Doge" без първоначални допълнителни коментари, позовавайки се на криптовалутата Dogecoin. Това доведе до рязкото ѝ поскъпване в рамките на мунити с над 40%.

С подадената до SEC декларация Tesla Inc. се превръща в една от най-големите компании, които инвестират в биткойни и ще позволяват в бъдеще плащания посредством цифровия актив, създаден през 2009 г./БНР

 


Тагове: Мъск, биткойни
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg