EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Мълниеносно отпуснати 1.6 млн.лв. на кмета на Гърмен, твърди СДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мълниеносно отпуснати 1.6 млн.лв. на кмета на Гърмен, твърди СДС

mail14:50 | 02.02.2010прегледи 695 коментарикоментари 0


Ралица Русинова

„Ахмед Доган каза преди няколко месеца, че няма парламент и управа, а всичко е съсредоточено в неговите ръце. Днес ние имаме доказателства за думите му”, заяви председателят на СДС Мартин Димитров.
Ръководството на синята партия разполага с писмени данни, че известният вече Ахмет Башев, кмет на община Гърмен, е поискал 1 млн. 633 хил. лв. от Ахмед Доган за изграждането на водоснабдителна система на с. Рибново. Средствата, разбира се, са били отпуснати в пълен размер само ден, след като молбата е постъпила в Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда /ПУДООС/. Проектът за финансиране е представлявал само няколко скици и страници. В същото време, подобни искания в други села не са удовлетворени.
„Смятам, че в цивилизования свят такива случаи не са познати”, коментира Димитров. 
Съществуват доказателства за още няколко финансови злоупотреби. В с. Крумово, област Пловдив  1 млн. 250 хил. лв. са поискани от местната управа отново за  инфраструктурни проекти. От ПУДООС обаче отпускат с още 250 хил. лв. повече за канализация на селото, без никакво обяснение какви са мотивите за увеличеното финансиране.
Фрапантни са данните и от Агенция „Пътища”, където са отпускани пари за неосъществени проекти. Адресатът на молбите отново е Доган.
Според Румен Христов от СДС измами са извършвани и в Държавен фонд „Земеделие”. 90 милиона лева са надплатените средства за несъществуващи обработваеми земеделски земи, твърдят от СДС.
„Нашият апел е всички ресорни министри да започнат работа по разкриването на далаверите. Служители от администрацията, които са били замесени в съмнителните схеми, трябва да бъдат отстранени веднага. Нашите усилия стигнаха дотук, сега отговорността е на разследващите органи. За да отпушим европейските фондове е необходимо незабавно и решително да покажем ново лице и морал пред ЕС”, призоваха от синята партия.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886