EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

МФВ оптимистичен за световната икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МФВ оптимистичен за световната икономика

mail17:56 | 26.01.2010прегледи 340 коментарикоментари 0


МВФ повиши прогнозата си за световния икономически растеж през 2010 година до 3,9 на сто в сравнение с очаквания 3,1 на сто през октомври, но предупреди, че все още редица рискове заплашват глобалната икономика, като едно от тях е силното задлъжняване на държавите, предаде Франс прес.
Повишението на прогнозата за увеличението на брутния вътрешен продукт (БВП) бе особено силно за първата световна икономика - САЩ - до 2,7 на сто в сравнение с 1,5 на сто според предвижданията от октомври. За Китай нарастването е до 10 на сто в сравнение с 9 на сто през октомври.
В еврозоната експертите на МВФ вече предвиждат увеличение на БВП с 1,0 на сто спрямо 0,3 на сто в предишната им оценка.
МВФ заяви днес, че този икономически растеж продължава да бъде зависим от подкрепата на държавите в развитите страни, отбелязвайки, че това оправдава действията в подкрепа на съживяването там, където то все още не е ясно изразено.
"Все още не се виждат достатъчно признаци на укрепване на частното самостоятелно търсене или по-точно на търсенето, което не е зависимо от мерките, обявени от държавните власти", сочат заключенията на Фонда.
В същото време МВФ предупреждава правителствата от рисковете от нарастването на държавния дълг.
"Страните, в които нестабилността на държавните финанси поражда все повече безпокойство, трябва да постигат напредък в създаването и разясняването на стратегиите за излизане от кризата", подчертават експертите на международната финансова институция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg