EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МФ определи как да се избира банка от държавни фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МФ определи как да се избира банка от държавни фирми

mail17:42 | 08.08.2010прегледи 765 коментарикоментари 0


Министерството на финансите изготви Насоки за прилагане на добри практики при избор на изпълнител за предоставяне на финансови услуги от финансови или кредитни институции по смисъла на Закона за кредитните институции, който са публикувани на сайта на ведомството. Насоките са разработени и следва да бъдат прилагани от еднолични държавни търговски дружества и търговски дружества с над 50% държавно участие в капитала и дружества, които те контролират; държавните предприятия, създадени по реда на чл. 62, ал. 3 от Търговския закон; лечебни заведения - еднолични държавни търговски дружества и търговски дружества с над 50% държавно участие в капитала.
Общите принципи, заложени в Насоките, включват икономически най-изгодна оферта, минимален комплексен характер на услугата, авторитет и кредитно качество на институцията, публичност, прозрачност и равнопоставеност, свободна и лоялна конкуренция. В Насоките са очертани видовете финансови услуги, както и критериите и подходите за формиране и присвояване на оценка при избор на доставчици на финансови услуги.
В Насоките е определен обхватът и са диференцирани три вида основни финансови услуги. Заложени са две групи критерии и подходи за формиране на оценка за избор на институция, предоставяща финансови услуги. Развити са и подходите за формиране на тегловите коефициенти.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037