EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МУ Плевен създава група за изкуствен интелект

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МУ Плевен създава група за изкуствен интелект

mail18:15 | 25.05.2021прегледи 825 коментарикоментари 0


Медицинският университет в Плевен предвижа създаване на собствена група за изкуствен интелект. Това съобщи пред БТА новоизбраният ректор на висшето училище, проф.д-р Добромир Димитров.
Той уточни, че иновациите и новаторството винаги са били основна движеща сила за развитието на висшето училище. Това е ключът към успеха ни, подчерта той и припомни поредица от новости, които са въвели първи у нас - обучение по медицина изцяло на английски език, роботизирана хирургия, ХАЙФУ хирургия, ендоскопски комплекс и други.
В условията на пандемията изведохме първи в страната и сме единствени засега нова инициатива, отбеляза проф. Димитров. "Сключихме договор с една от големите онлайн платформи за обучение по медицина. Студентите имат възможност да се възползват от това обучение чрез онлайн лекции от чуждестранни преподаватели, интересът е голям. Платформата предлага субтитри на български, позволява в реално време да виждаме резултатите на всеки студент. Нашите преподаватели могат да се ориентират кой как се справя, къде са слабите места в обучението на всеки студент и да се коригират", коментира ректорът.
Проф. Димитров подчерта, че в мандатната си програма новаторските стъпки ще бъдат насочени към дигиталната трансформация на процесите в университета, към увеличаване на учебното съдържание чрез технологии като виртуална реалност, добавъчна реалност, изкуствен интелект.
"Ние сме конкурентоспособни, разпознаваеми и търсени партньори. Освен на европейската сцена, имаме договори с партньори от САЩ и Китай. Новаторството не е едно моментен етап - то е начин на живот на университета", е категоричен новият ректор.
В момента висшето училище обучава над 3800 студенти, 1100 са чужденци, има 500 човека преподавателски и административен състав, повече от 100 докторанти.
През 2024 година университетът ще празнува своята 50-годишнина.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg