EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

МТСП ще си сътрудничи с Виетнам

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МТСП ще си сътрудничи с Виетнам

mail12:33 | 28.11.2018прегледи 802 коментарикоментари 0


Министър Бисер Петков и виетнамският му колега Дао Нгок Зунг са подписали Меморандум за разбирателство между министерството на труда и социалната политика на България и министерството на труда, въпросите на инвалидите от войната и социалните грижи на Виетнам. Това съобщи пресцентърът на българското социално министерство. 

Документът предвижда двете институции да задълбочат обмяната на опит и добри практики в сферата на трудовото законодателство, активната политика по заетостта, професионалното обучение на заети и безработни, както и в областта на социалната закрила и социалното подпомагане на уязвими групи от населението. България и Виетнам ще полагат съвместни усилия и в превенцията на недекларираната заетост, управлението на трудовата миграция, създаването на здравословни и безопасни условия на труд, както и в политиката за повишаване на доходите и борбата с бедността и социалното изключване. 

По време на срещата си в София министър Бисер Петков и министър Дао Нгок Зунг са обсъдили теми от двустранен интерес и са изразили удовлетворението си от близките контакти между България и Виетнам в областта на труда и заетостта. Сред основните теми в разговора са били възможностите за професионално обучение на работещи и заети с цел повишаване на квалификацията, знанията и уменията на работната сила. В този контекст е била дискутирана и идеята България и Виетнам да създадат съвместен Център за професионално обучение на кадри. Обсъдени са били и въпроси, свързани с повишаването на доходите, пенсионноосигурителната система, трудовата миграция и потребностите на пазара на труда от работна сила.

В разговора са участвали заместник-министър Зорница Русинова и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов. По-рано днес водената от министър Дао Нгок Зунг виетнамска делегация е посетила Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи към МТСП, а заместник-министър Султанка Петрова е представила курсовете за квалификация и преквалификация на безработни. Представена е била и дейността на Българско-германския център за професионално обучение. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg