EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

МС уволни директора за България в ЕБВР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС уволни директора за България в ЕБВР

mail06:00 | 25.04.2014прегледи 1443 коментарикоментари 1


С решение на Министерския съвет по средата на мандата й беше освободена Стефка Славова - директор за България, Полша и Албания в Европейската банка за възстановяване и развитие. На този пост тя беше от февруари 2010-а година.

Славова беше първият член на Борда на директорите на ЕБВР от България.

Решението беше взето от МС на 17-и април, аз разбрах за него една вчера, няма мотивация, заяви Славова пред БНР.

Самото решение е много странно. Пристигнах в България миналата седмица. Бях в София цяла седмица, имах срещи в Министерството на финансите, на икономиката, както и с вицепремиера Бобева. Разговарям често с нея, знам, че са доволни. Тя каза, че върша отлична работа. Ако имаше някаква мотивация, то е, че това е политическо назначение. Използва се моментът, че България и Полша ротират. Критики определено не е имало, аз работя добре с този кабинет. Дори е странно за мен, защото бях част от екип за подготвяне на нова стратегия. Поисках няколкократно срещи с премиера Орешарски и с финансовия министър. Отказани бяха такива срещи. Очаквах решението да мине на редовно заседание на МС. В случая нямаше такова. Считам себе си за професионалист. Те го знаят и може би затова нямаше мотиви.

Според Славова на поста в Европейската банка ще я замени Калин Митрев. Той вече е бил представител в банката, назначен от Тройната коалиция. Работил е на различни места и по време на правителството на Жан Виденов, обвързан е емоционално с Ирина Бокова, президент на ЮНЕСКО.


Тагове: ЕБВР, директор, МС
 
Коментари
 
веска - 24-04-2014 г. 15:13:53

Стефка се напапка. Стига й толкова! Освен ако не си е намерила някой "колега", който да й предложи друга чиновническа работа.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg