EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МС с нови проинвестиционни мерки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС с нови проинвестиционни мерки

mail08:15 | 23.07.2019прегледи 2259 коментарикоментари 0


Министерският съвет актуализира мерките от План за действие с мерки, които адресират основните проблемни области, възпрепятстващи нарастването на инвестициите от 2016 г.

С решението на правителството се одобряват и редица нови мерки, насочени към дефинираните проблемни области: „Административни процедури във връзка с международния стокообмен и съпътстващи разходи при внос и износ“, „Разрешителни за строителство - брой процедури и време за тяхното изпълнение“, „Несъгласуваност на административните процедури, свързани с реализацията на инвестиционните намерения и забавяне при предоставянето на услугите от централната и местната администрации“, „Ниска ефективност на правната рамка за разрешаване на спорове“, „Независимост на съдебната система и корупция“ и „Липса на специалисти в търсени от бизнеса области и лошо качество на професионалното образование“. Запазва се въведеният през 2016 г. механизъм за наблюдение, чрез който Министерският съвет следи за напредъка по мерките на всеки три месеца.

Изпълнението на допълнителните мерки ще допринесе за подобряване на бизнес средата, за постепенно нарастване на инвестициите в България, за изпълнение на програмата за премахване на регулаторните пречки пред инвестициите в Европейския съюз, както и за постигане на целите на третия стълб от Инвестиционния план за Европа.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg