EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МС разшири продуктови списъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС разшири продуктови списъци

mail12:30 | 25.07.2014прегледи 1119 коментарикоментари 0


Министерският съвет одобри Доклад за изпълнението на Директива 2009/71/Евратом на Съвета от 25 юни 2009 за установяване на общностна рамка за ядрената безопасност на ядрените инсталации, съобщиха от пресслужбата на кабинета.
В доклада са включени регулаторните практики на регулиращия орган в областта на актуализирането на законодателната рамка, лицензирането, създаването на регулиращи ръководства, оценките и анализите на безопасността и инспекционната дейност.
На днешното си заседание Министерският съвет одобри и Годишния доклад за 2013 г. на Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към министъра на икономиката и енергетиката в изпълнение на Закона за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори.
Министерският съвет осъвремени Списъка на продуктите, свързани с отбраната и Списъка на изделията и технологиите с двойна употреба, които подлежат на контрол при внос, съобщиха от пресцентъра на кабинета.
Целта е да бъдат отразени актуалните изменения, съответстващи на Общия списък на оръжията на ЕС и на международните режими за експортен контрол в националното
законодателство.
Списъкът на продуктите, свързани с отбраната, е изготвен в изпълнение на чл. 12 на Общата позиция 2008/944/ОВППС на Съвета на ЕС, определяща общи правила за режим на контрол върху износа на военни технологии и оборудване, и е идентичен с публикувания през 2014 г. актуализиран Общ списък на оръжията на Европейския съюз (OB, С107/1 от 09.04.2014 г.).

Министерският съвет актуализира Списъка на произвежданите и доставяни стоки, на изпълняваното строителство и на предоставяните услуги, които се възлагат на специализираните предприятия или кооперации на хора с увреждания по реда на Закона за обществените поръчки, съобщиха от правителствения пресцентър.
Списъкът съдържа нови позиции, предвид разширяване на дейностите на специализираните предприятия и кооперации през последните години. Досегашният списък ползва остарялото Описание 2003 на продуктите и услуги. Настоящата актуализация е в съответствие с кодовете по CPV 2007, съгласно Описание 2007, публикувано в Агенцията за обществени поръчки.
 


Тагове: МС, решения
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg