EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МС прие закон за управление на отпадъците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС прие закон за управление на отпадъците

mail16:00 | 29.06.2011прегледи 1579 коментарикоментари 0


Правителството одобри проект на нов закон за управление на отпадъците, съобщи пресслужбата на кабинета. С промените се въвеждат цели за оползотворяване и рециклиране на битови и строителни отпадъци и се насърчава политиката по рециклиране и оползотворяване на отпадъците с цел използване на пълния потенциал на страната. Регламентира се въвеждането в срок до 2015 г. на разделно събиране най-малко за хартия, метал, пластмаса и стъкло.
Въвеждат се изисквания за изграждане на площадки за разделно събиране на отпадъци от домакинствата във всички населени места с над 10 000 жители в срок от две години от влизането в сила на закона. С новите текстове се облекчават процедурите по издаване на разрешения за дейности с отпадъци. Целта е да се намали административното натоварване на бизнеса. Премахва се необходимостта от представяне на някои документи, които се изискваха по досегашния ред на закона, а една част от дейностите преминават на по-лек, регистрационен режим.
Въвеждат се по-строги изисквания към дейностите с отпадъци от черни и цветни метали и ограничения за предаване на такива отпадъци от физически лица. По отношение на строителните отпадъци се въвеждат изисквания за селективно разделяне, за да се осигури последващото им оползотворяване.
 


Тагове: МС, отпадъци, закон
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159