EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МС приватизира Вазовските заводи в Сопот

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС приватизира Вазовските заводи в Сопот

mail14:20 | 27.01.2011прегледи 1202 коментарикоментари 0


Правителството прие проект на стратегия за приватизация на "Вазовски машиностроителни заводи" ЕАД - Сопот, и я предлага на Народното събрание за одобрение. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. На инвеститорите ще бъдат предложени 118 000 000 акции, представляващи 100 на сто от капитала на дружеството. Покупната цена на 23 600 000 акции може да бъде платена с непарични платежни средства. До участие в процедурата ще се допускат инвеститори, които имат опит в управлението и организацията на дружества, произвеждащи отбранителна продукция и продукция с гражданско предназначение, и опит в реализацията на такава продукция чрез износ, внос и трансфер на оръжие. Изрично изискване е да не са регистрирани в офшорни зони.
Приватизацията ще стане с конкурс в един етап. Предвид на спецификата на ВМЗ, процедурата ще протече при стриктно спазване на всички изисквания на индустриалната сигурност съгласно Закона за защита на класифицираната информация, правилника за неговото прилагане, Наредбата за общите изисквания за гарантиране на индустриалната сигурност и Задължителните указания на ДКСИ за прилагането на принципите и мерките в областта на индустриалната сигурност.
Крайната комплексна оценка на офертите ще се формира на база на предлаганата покупна цена на продаваните акции /60 на сто тежест в оценката/, размера на инвестициите /30 на сто/ и предложения брой средносписъчна численост на персонала /10 на сто/.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg